Ondernemer

U gaat scheiden,
wat gebeurt er met uw bedrijf?

Een scheiding heeft niet alleen gevolgen voor uw persoonlijke leven, maar ook in uw zakelijke leven. Onze advocaten begrijpen dat uw onderneming belangrijk voor u is en dat u uw onderneming ook na de scheiding goed wilt laten draaien. Wij hebben oog voor uw bijzondere positie als scheidende ondernemer.

Als ondernemer die gaat scheiden vraagt u zich af wat er met uw onderneming gaat gebeuren. Dit hangt van vele factoren af. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd, dan valt uw onderneming (of uw aandeel daarin) in de gemeenschap. Bent u op huwelijkse voorwaarden gehuwd, dan hangt de verdeling af van de gemaakte afspraken. Ook is de rechtsvorm van uw onderneming van belang.

Bij een scheiding zal de waardering van uw onderneming op enig moment aan de orde komen. Er zijn diverse mogelijkheden om de waarde van de onderneming of de waarde van de aandelen te bepalen. Wij werken nauw samen met diverse deskundigen die daarvoor door ons worden ingeschakeld.

Voor de berekening van kinder- en/of partneralimentatie is van belang wat de winst uit onderneming is en welke geldstromen, ontvangsten en uitgaven er zijn. Ook wordt gekeken of u zichzelf als DGA een redelijk salaris uitkeert.

Ten slotte is veelal pensioen in eigen beheer in de onderneming opgebouwd. Dit aspect verdient bijzondere aandacht bij de scheidende ondernemer.BEREKENING ALIMENTATIE ONDERNEMER

Als alimentatie aan de orde komt dient eerst bekeken te worden of en zo ja hoeveel de behoefte van de kinderen en/of de ex-partner is waar alimentatie voor moet worden betaald. De hoogte van die behoefte is mede afhankelijk van de hoogte van het gezinsinkomen toen het gezin nog bij elkaar was. In dat kader dient het inkomen van beide partijen te worden berekend.

Lees verder .........


Een scheiding heeft niet alleen gevolgen voor uw persoonlijke leven, maar soms ook in uw zakelijke leven. Door een scheidingssituatie kunt u met uw bedrijf in de problemen komen.

Gelukkig kunnen wij dan heel makkelijk onze collega's van het team dat gespecialiseerd is in het Ondernemingsrecht bij uw zaak betrekken en u goed begeleiden. Wij hebben oog voor uw bijzondere positie als scheidende ondernemer.Meer informatie?

nieuws over
familierecht

Laat onze advocaten en juristen je informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van familierecht.

ALLE NIEUWSBERICHTEN